menu
blogs > Sandra

Zomerdepressie

10 AUG 2018
Je hoort weleens dat "met het vallen van het blad" en in "de donkere dagen" mensen somberder worden. Het is vroeg donker, en men sluit op tijd de gordijnen. Mensen zijn minder actief en minder buiten. 
 
Uit eigen ervaring weet ik dat je in de zomer ook behoorlijk neerslachtig of zelfs depressief kunt zijn. Iedereen om je heen lijkt te lachen, heeft een dikke portemonnee en is gezellig aan het winkelen, loopt hand in hand met zijn of haar geliefde. 

En ik loop alleen. 
Te slenteren door de stad, mijn tijd te verdrijven, de dag door te worstelen. Geen geld om mezelf een leuk hebbedingetje te geven. "Had ik ook maar iemand die met mij een terrasje wilde doen, of een wandelingetje wilde maken. Maar ja, ik ben niet gezellig nu, vind momenteel ook niks leuk om te doen". 

Ik voel me eenzaam in een grote winkelstraat van Tilburg Centrum. Ik ga maar weer op huis aan, doe de luxaflex dicht, trek de stekkers van de telefoon en tv eruit. Wat ik eigenlijk wil is alleen maar een arm om me heen, iemand die naar me luistert en me begrijpt.

Nu weet ik dat toen heel veel negatieve gedachten zich in mijn eigen hoofd ontwikkelden. Dat heus niet iedereen zo blij en vrolijk is, als het aan de buitenkant lijkt.  
 
Gelukkig heb ik geen last meer van het wisselen van de seizoenen. Ik kan zelfs genieten van de mooie herfstkleuren en het vallende blad. Of van de eerste plantjes en bloemetjes die hun best doen om weer uit de aarde omhoog te klimmen. En 's winters wegkruipen in de bank met een goed boek.
 
Tevredenheid zit binnen in je. Ik weet intussen dat als je innerlijk tevreden bent, en goed voor jezelf zorgt je je ook niet eenzaam hoeft te voelen. 

Ik denk dat het belangrijk is om het fijn te hebben met je eigen ik. 
Bloggers
+
+
+
+
Myra
+
Vice-voorzitter van de Cliƫntenraad
+
+