menu
  deel deze informatie
 

Zoek de actie op: sporten binnen RIBW Brabant

Nog goede voornemens voor de herfst? Denk eens aan (meer) bewegen en sporten! Misschien is het niet het eerste waar je aan denkt. Toch is iedereen die ermee aan de slag gaat het erover eens: je voelt je heel anders en veel beter als je wél van de bank af komt. Hieronder vind je een lijst met sporten en bewegingsactiviteiten die RIBW Brabant worden georganiseerd. Je kunt altijd een keertje komen kijken om de sfeer te proeven en te zien wat er gebeurt. Zit er iets voor jou bij?
Voetbal
Maandag 18:00-19:30
Professor Keesomstraat 28, Tilburg


Er zijn verschillende speelniveau's aanwezig waardoor iedereen mee kan doen, clienten (vrienden zijn welkom) of begeleiding. Er wordt verzameld bij team Broekhoven op de Professor Keesomstraat 28 vanuit daar wordt de trainingslocatie bepaald. Dit kan zijn op een van de trainingsveldjes in de buurt of bij voetbalvereniging OVC '26. Begeleiding vanuit RIBW Brabant is hierbij in verschillende vormen aanwezig.

Contactpersoon: Martijn van de Weijer
Telefoonnummer: 06- 295 266 83
Email: sportenbewegen@ribwbrabant.nl


Kennismaken met de Sportschool
Dinsdag en vrijdag 14:00-15:30
Basic-Fit Sportschool, Wagnerplein 3, Tilburg


Wil je ervaren of zelfstandig sporten bij een sportschool in jouw buurt iets voor je is? Dan kun je onder begeleiding een keer meesporten bij de Basic fit aan het Wagnerplein in Tilburg-Noord. In groepsverband onder begeleiding van een RIBW Brabant medewerker en/of vrijwilliger kun je max. 3 keer kosteloos meesporten, om indien de ervaring positief is vervolgens een eigen abonnement af te sluiten.

Contactpersoon: Bastiaan Brabers
Telefoonnummer: 06-554 769 26
Email: sportenbewegen@ribwbrabant.nl


Stap voor stap beginnen met hardlopen
Woensdag 16:00-17:30
Zwartvenseweg 25, Tilburg


Beginnen met hardlopen kan best lastig zijn. Hoe ver, hard en lang moet je rennen? Zin in beweging te komen? Doe mee met begeleide hardlooptrainingen onder begeleiding van ervaren trainers Ad van Remunt en Chris van der Aa vanaf stadspark Het Wandelbos in Tilburg. Het maakt niet uit of je nog geen conditie hebt of toch al wat ervaring hebt. De trainingen worden zo gegeven dat iedereen op zijn eigen niveau kan deelnemen.

Contactpersoon: Ad van Remunt en Chris van der Aa
Telefoonnummers:
Ad van Remunt 06-10274530
Chris van der Aa 06-21835748
Email: sportenbewegen@ribwbrabant.nl


Kickboks- en conditietraining
Woensdag 18:00-19:00
Wijkcentrum Zuiderkwartier, Wassenaerlaan 38, Tilburg


Elke woensdag wordt er een uur lang een kickboks- en conditietraining gegeven in een gemengde groep, alle niveau 's zijn aanwezig. Materialen zoals handschoenen en stootkussens zijn aanwezig, je hoeft alleen je eigen sportkleding mee te nemen. Je kunt je via Martijn aanmelden per mail of een keer langskomen om te kijken of dit iets voor je is.

Contactpersoon: Martijn van de Weijer
Telefoonnummer: 06-295 266 83
Email: sportenbewegen@ribwbrabant.nl


Kennismaken met de sportschool
Dinsdag en donderdag 10:30-12:00
IJskelderstraat 25, Tilburg


Denk je dat sporten saai is? Wil je ervaren of zelfstandig sporten bij een sportschool in jouw buurt iets voor je is? Kom dan onder begeleiding meesporten bij de Bodyline aan de IJskelderstraat 25 in Tilburg. Alleen of in groepsverband onder begeleiding van een RIBW Brabant medewerker en/of vrijwilliger kun je zeer voordelig sporten indien je gebruik kunt maken van de Meedoenregeling van de gemeente Tilburg. Met deze regeling komt je abonnement neer op nog geen 5 euro per maand. De begeleiding vertelt je graag meer over de mogelijkheden.

Contactpersoon: Maarten van Liempd
Telefoonnummer: 06 - 468 112 14
Email: sportenbewegen@ribwbrabant.nl


Wandelen in de Reeshof
Vrijdag 15:00 - 16 uur
Warmondstraat 2, Tilburg


Lekker ontspannen een stuk wandelen. Dat is de insteek van deze activiteit. Geen verplichte kleding of schoenen, kom er gewoon bij en loop met ons mee! We starten op de Warmondstraat, voorin de Reeshof en zijn na ongeveer een uurtje weer terug.

Contactpersonen:
06 46 74 27 58 Margot Bak
06 52 72 37 14 Bas Rijk
Email: sportenbewegen@ribwbrabant.nl


Badminton in Moergestel
Dinsdag 19:00-20:00
Scoutinggebouw Moergestel, Bosstraat 1a, Moergestel


In deze kleine groep staan het plezier in deze racketsport en onderling contact voorop. Deelnemers kunnen rackets en shuttles ter plaatse lenen. Deze activiteit vindt plaats onder begeleiding van een vrijwilliger.

Contactpersoon: Marieke van Kerkoerle
Telefoonnummer: 06-209 628 69
Email: sportenbewegen@ribwbrabant.nl


Wandelen in Oisterwijk

Woensdag 15:30-16:30
Wijkcentrum Pannenschuur, Lavendel 9, Oisterwijk


Zin om buiten te zijn samen met anderen? Kom dan in beweging en sluit je aan bij een gezonde en gezellige wandeling vanaf het wijkcentrum Pannenschuur in Oisterwijk.

Contactpersoon: Mathijs Martens
Telefoonnummer: 06 - 291 990 33
Email: sportenbewegen@ribwbrabant.nl