menu
blogs > Sandra

Voeding voor de geest

19 APR 2018
Ik realiseer me dat dit voor ieder mens op een totaal ander vlak kan liggen. Als ik naar mezelf kijk is mijn voeding behoorlijk gevarieerd. Voor de goede balans haal ik ingrediënten uit mijn privé- en werkleven.

Dansen
Ik hou van de Nederlandse taal. Ik kan verdwijnen in een goed boek, me laten meeslepen door het verhaal. Elke avond voor het slapen gaan lees ik wat. Meestal een wat luchtiger boek, zodat ik er 's nachts niet van ga dromen. Het lezen geeft mij rust, en als de letters voor mijn ogen gaan "dansen" is het tijd om ze te sluiten.

Schrijven
Ik schrijf ook graag gedichten. Het gedicht waar ik het meest trots op ben is mijn herstelgedicht. Gemaakt tijdens de opleiding Howie the Harp, alweer 3 jaar terug. Ook prikkel ik graag mijn kennis door mee te doen met een kwis op tv. Lui op de bank, weet je dan eigenlijk best veel.... 

Stilte opzoeken
Dan is er ook de stilte die ik op kan roepen in mijn lichaam en geest, bijvoorbeeld door yoga, ademhalingsoefeningen, wandelen met onze hond of de tuin ingaan en wat wroeten in de aarde. Of een handwerk oppakken, met veel telwerk. Dat daagt me uit, en geeft tegelijkertijd ook innerlijke rust. Het creëren met mijn handen blijf ik iets bijzonders vinden. 

Voeding 
En niet op de laatste plaats: uitdagingen op werkgebied. Elke dag andere mensen ontmoeten, niet op een vaste werkplek, de wijken (maatschappij) in, projecten mee organiseren, dingen bedenken. Het is elke dag anders, en dat is goed voor mij. Als ik verzand in sleur en saaiheid, kan ik uit balans raken. Maar dat is al hele lange tijd niet het geval. Mijn geest wordt goed en gezond gevoed en dat wens ik ieder medemens toe!
Bloggers
Boris
+
werkt als vrijwillig ervaringsdeskundig medewerker bij verschillende projecten. In zijn blogs vertelt hij o.a. over zijn gameverslaving.
Collin
+
Collin werkt als ervaringsdeskundig medewerker Maatschappelijk Steunsysteem Tilburg
Eliane
+
Eliane blogt op aspergermama.nl over haar leven met autisme en psychoses
Lenie
+
Lenie schrijft haar eigen gedichten over van alles en nog wat
Myra
+
Vice-voorzitter van de Cliëntenraad
Puck
+
Als ambassadeur van de stichting Samen Sterk zonder Stigma wil Puck andere jongeren helpen die worstelen met psychische problemen
Sandra
+
Na de opleiding Howie the Harp te hebben gevolgd, werkt Sandra nu als ervaringsdeskundig medewerker bij Het Kiemuur.