menu
  deel deze informatie
 

Positieve reacties op kunstexpositie en inspiratiedag Oisterwijk

Sandra van Herpt en Kim de Jong, ervaringsdeskundig medewerkers en organisatoren van ´Doe wat JIJ kun(s)t´ blikken terug op een inspirerende samenwerking: "Vier november was het zover; De kunstexpositie in Oisterwijk - georganiseerd door Het Kiemuur in nauwe samenwerking met Tiliander en Mentorhulp Oisterwijk - werd geopend met een inspirerende middag vol workshops, creatieve mensen en stands van allerlei maatschappelijke organisaties in Oisterwijk."

"De bijzondere samenwerking werd mede mogelijk gemaakt d.m.v. een subsidie van MIGO. Het doel van deze dag was aandacht vragen voor lokaal talent en het naar vermogen meedoen in de maatschappij. En dat punt is wel gemaakt! Wethouder Peter Smit van o.a. WMO en participatie opende deze feestelijke middag en daarna deed ervaringsdeskundig medewerker Sandra van Herpt namens de werkgroep nog een woordje."

"Vele uren voorbereiding hebben geleid tot een inspirerende dag met creatieve workshops zoals ´Verf smijten´, ´Samenwerken´ en Hersengym´, ´Yoga/pilates´ en ´Move in Balance´. Ook maatschappelijke organisaties zoals Mentorhulp Oisterwijk, Stichting Oisterwijk Centraal, Contour de Twern, De Vrijwilligersacademie, De Belvertse Hoeve, Zorgatelier Walap, De Boekenhopper, De Kerkhovense Molen, Beeldkracht Oisterwijk en Het Kiemuur waren aanwezig met een kraampje om geïnteresseerden te vertellen hoe zij een positieve bijdrage leveren aan de participatie van burgers. Fotograaf Jeroen Nouwens heeft deze dag prachtige foto´s gemaakt."

"We zijn ontzettend blij met iedereen die een bijdrage heeft geleverd om deze dag tot een succes te maken. Wat een creativiteit en verbinding! Prachtige kunstwerken, ontroerende gedichten en bijzondere en persoonlijke verhalen. Kunst raakt, dat werd weer duidelijk. Reacties als ´Mooi dat ik erbij mag horen´ ´Wat een warme sfeer´ en ´Fijn dat ik hier mezelf mag zijn´ gaven ons de bevestiging dat ons doel is behaald. Als afsluiting was er een heerlijk buitenlands buffet gemaakt door een grote groep dames onder leiding van Khadija Korch en vers gemaakte soepen door de dames van SOEPlokaal. Moe maar voldaan gaven wij het stokje over aan de Human Library georganiseerd door de Oisterwijkse Bibliotheek. Zij hadden een prachtig programma met als thema ´Ontmoet je vooroordelen´. Tijdens deze levende bibliotheek konden menselijke boeken worden geleend en ging je in dialoog met een bijzonder verhaal dat achter de eerste indruk kijkt."