menu
blogs > Sandra

“Uit mijn hoofd gaan”

8 DEC 2017
Ruim 2 jaar geleden schreef ik mijn eerste blog, vanuit mijn rol als vrijwilligster bij HOZ team. Dat was ook aan het begin van mijn opleiding Howie the Harp en in die 2 jaar heb ik regelmatig iets van me laten horen. Zo heb ik bijvoorbeeld, met trots, mijn herstelgedicht voorgedragen bij grotere evenementen waar ik bij betrokken was. De woorden die ik toen heb geschreven, zijn in het heden nog altijd zo waar en actueel. 

3 jaar Maatje
En nog steeds schrijf ik veel. Een simpel boodschappenbriefje of dingen die ik niet wil vergeten, in mijn werkschriftje. Maar sinds kort is er een ander speciaal schriftje bij gekomen. Het is bijzonder voor mij omdat ik het gekregen heb van een mevrouw van wie ik alweer 3 jaar maatje ben. 
Het heeft een poosje in een la gelegen, omdat ik er over na wilde denken wat ik ermee ging doen. Nu schrijf ik elke avond erin op wat voor moois ik die dag heb meegemaakt.

Verplichting
Een collega heeft me die tip gegeven om zo te proberen vaker stil te staan en te voelen. In het begin vond ik dit vrij gekunsteld, het voelde als een verplichting en ik dacht: "Wat heb ik daar nou weer aan?". Toch ben ik het gaan doen, even een moment rustig zitten en iets met aandacht en vulpen opschrijven… Het is bijzonder hoe de woorden dan binnendringen en ik het moment van die dag weer beleef. 

Stilstaan
Het stilstaan en het voelen is iets wat ik niet zo goed ken(de). Ik zit nu in een persoonlijk leerproces en het begint steeds meer iets van mezelf te worden. Behalve het schriftje bijhouden, doe ik ook bepaalde ademhalingsoefeningen en ga ik naar yoga. Dit helpt mij met verschillende dingen: minder rationeel denken en meer voelen, echt intens te voelen. Meer uit mijn hoofd te gaan, en steeds dichter bij mezelf komen.

Bloggers
+
+
+
+
Myra
+
Vice-voorzitter van de Cliëntenraad
+
+