menu
  deel deze informatie
 

Trainingscentrum voor psychiatrische hulphonden ontvangt donatie van RIBW Brabant

Vorige week werd er in het Grand Café van wijkcentrum BaLaDe in Waalwijk feestelijk stilgestaan bij de bijzondere manier waarop Elly van der Geld zich heeft ingezet voor het goede doel.

Vanuit haar dubbelrol als zowel vrijwilliger bij Vom Falorie en als cliënt van RIBW Brabant laat Elly goed zien hoe zij vanuit haar herstel, mede dankzij Banjo haar hulphond, inspirerend is voor haar omgeving. Elly voelt zich nauw verbonden met de stichting die Banjo heeft getraind en gekoppeld aan haar en maakt zich regelmatig hard voor dit doel. Onlangs slaagde ze erin medewerkers van RIBW Brabant enthousiast te maken en via haar geld te doneren aan stichting Vom Falorie.

Vom Falorie is een trainingscentrum voor psychiatrische hulphonden die cliënten met bijvoorbeeld angststoornissen kunnen helpen weer naar buiten te treden. Ze zorgen dat ze zich veilig genoeg voelen om weer alleen boodschappen te doen. Eigenaar van de stichting John van den Berg zegt “Veel klanten hebben net niet genoeg financiële middelen om de volledige aanschaf van een hulphond te kunnen betalen. Juist dit soort donaties zijn erg welkom want hiermee kunnen we meerdere klanten net dat kleine stukje helpen zodat zij wel een hond kunnen betalen. Op die manier hebben zij een stevige ondersteuning in hun herstelproces”.

Carla Lasonder, voorzitter Raad van Bestuur RIBW Brabant, overhandigde persoonlijk de cheque. In haar toespraak zegt ze “Als Elly wat in haar hoofd haalt, houdt ze vol totdat het gelukt is, vandaar dat ik haar deze cheque nu ook kan en mag overhandigen”. Vrienden, familie, mede cliënten en begeleiders zien dat het Elly niet alleen gelukt is om weer zelfredzaam in de samenleving te staan, ze creëert met deze donatie dezelfde mogelijkheid voor anderen. Ze geeft door, ze overwint en daardoor inspireert ze.