menu
  deel deze informatie
 

Tilburg Ten Miles, doe jij ook mee?

RIBW Brabant ziet de CZ Tilburg Ten Miles als de ideale manier om mensen sportief bij elkaar te brengen. Deelnemers kunnen onder andere op zaterdag meedoen aan de wandeltocht en op zondag aan het hoofdonderdeel de Ten Miles. Nieuw dit jaar: bezoek de Stigmabus!
In het weekend van 2 en 3 September 2017 vindt wederom de CZ Tilburg Ten Miles plaats. RIBW Brabant ziet dit prachtige evenement als de ideale manier om mensen sportief bij elkaar te brengen en te laten zien dat sporten en bewegen positief bijdraagt aan een gezond en gelukkig leven. Daarom willen wij iedereen uitnodigen om namens RIBW Brabant mee te doen aan dit typisch Tilburgs evenement. Net als vorig jaar bij de Social Run gaan we gekleed in de felgele RIBW Brabant shirts.

Programma
Op zaterdag 2 september kunnen de wandelaars van start gaan tijdens de CZ Tilburg Ten Miles Wandeltocht waarbij de keuze kan worden gemaakt uit verschillende afstanden. (3,5 5, 10 of 15 Engelse Mijl). Ook op zondag 3 september staan er sportieve uitdagingen op het programma. Naast het hoofdonderdeel, de 10 Engelse Mijl, kan er ook gelopen worden op de 5 en de 10 km.

Stigma Tour
Maar er gebeurt meer! RIBW Brabant is samen met Zorgbelang Brabant aanwezig met de Stigma Tour: een opvallende Amerikaanse schoolbus die in Brabant meerdere plaatsen bezoekt. Zo vragen wij op zondag 3 september j gezamenlijk aandacht voor het bespreken en doorbreken van stigma’s die er leven rondom psychiatrie.

We gaan met iedereen die belangstelling heeft in gesprek over het leven met psychische aandoeningen en verslavingen. We zetten ons ook in om bewuste en onbewuste vooroordelen op een interactieve manier te bestrijden. We doen dat met een spel, filmpjes, social media en ontmoetingen met ervaringsdeskundigen.

Uit de negatieve spiraal
Vanuit hun eigen ervaring met psychische problematiek of verslavingen laten ervaringsdeskundigen zien hoe de negatieve spiraal van stigmatisering kan worden omgezet in herstel en kracht. Op deze interactieve en speelse manier hopen we onwetendheid en vooroordelen over psychische aandoeningen en verslaving weg te nemen.
 
Opgeven?
Wil je graag op zaterdag of zondag meedoen en/of ken je iemand die dolgraag met RIBW Brabant mee wil lopen? Stuur dan een e-mail naar tilburgtenmiles@ribwbrabant.nl met daarin je naam, email-adres en telefoonnummer, er wordt dan contact met je opgenomen. 

Meer informatie over de Tilburg Tenmiles is natuurlijk ook te vinden via www.tilburgtenmiles.nl