menu
blogs > Collin

Stiekem mezelf zijn

22 AUG 2016

Het is voorbij, stiekem mezelf zijn is niet meer. Na een jaar de opleiding ervaringsdeskundige voor werknemers te hebben gevolgd zit het erop. Inmiddels ben ik alweer 8 maanden werkzaam als ervaringsdeskundig medewerker maatschappelijk steunsysteem binnen RIBW Brabant. Wat een ontzettend mooie baan, of beter gezegd, betaalde passie.

Grote stoere vent met tattoos en kwetsbaarheden
De werkdagen voelen niet meer verplicht, mijn werkinhoud geeft geen druk meer. Ik ben niet meer bezig om te voldoen aan het plaatje van deze maatschappij, ik ben mezelf. Mijn huidige werkzaamheden zetten mij zo in mijn kracht. De dagen vliegen voorbij en er is nog energie over. De plekken waar ik kom doe ik er toe, ik word gezien en gehoord, fantastisch. Ik sta niet meer voor de kast te kijken in de ochtend, kan ik dit wel aan doen. Mijn tattoos komen soms vol in zicht, en het mag, niemand zegt er iets van. Zit ik daar, als grote stoere vent met zijn tattoos en zijn kwetsbaarheden, en het voelt goed. Zo fijn om weer te zijn wie ik ben, mezelf, echt mezelf.

Voorbij stiekem
Hoe confronterend het soms ook mag zijn dat ik me er bewust van ben dat ik jarenlang, al dan niet altijd, stiekem mezelf ben geweest. Het is goed nu, ik ben er klaar voor om ook anderen te laten zien wie ik echt ben. Vol  vertrouwen en motivatie zie ik mijn toekomst dan ook tegemoet, en daar ben ik de mensen om mij heen erg dankbaar voor. Niets is wat het lijkt, als je maar goed kijkt!

Maatschappelijk Steunsysteem Tilburg
Het Maatschappelijk Steunsysteem is een samenwerkingsverband van vier zorgorganisaties die snel hulp kunnen bieden, zonder gedoe met papierwerk of lange wachttijden. Kijk voor meer informatie op de website

Bloggers
+
+
+
+
Myra
+
Vice-voorzitter van de Cliƫntenraad
+
+