menu
  deel deze informatie
 

RIBW Brabant naar Design Week in Milaan

In onze werkplaats op de Nimrodstraat in Tilburg worden al een tijd mooie design-hanglampen gemaakt, plus burolampen en kandelaars. Dit gebeurt in samenwerking met stichting Social Label, een landelijk platform dat investeert in zorg, werk en participatie. De stichting vindt dat er nieuw werk op maat nodig is, passend bij mensen die ‘niet zomaar mee kunnen in onze snelle wereld’. Social Label gaat over de grens: begin april staan ze op de bekende Design Week in Milaan. En cliënten en medewerkers van onze werkplaats gaan mee om ter plekke te demonstreren hoe ze de producten maken!
Wat doet Social Label?
Social label is een landelijk platform dat ontwerpers, wetenschappers, bestuurders, ondernemers, publiek, makers en begeleiders samenbrengt voor een inclusieve wereld. Een grote groep mensen kan steeds moeilijker meedoen in de maatschappij vanwege een fysieke beperking, psychische aandoening of factoren zoals leeftijd. Social label wil, net als RIBW Brabant, deze situatie doorbreken. Samen met toonaangevende ontwerpers ontwerpt Social Label producten die in werkplaatsen gemaakt kunnen worden.

De hanglamp, bureaulamp en kandelaar die in onze werkplaats worden gemaakt zijn ontworpen door Kiki van Eijk (Kiki’s World). Ze tonen het vakmanschap van de makers én het plezier en de trots van het samen maken van waardevolle designproducten. Hiermee kunnen ze zich verder ontwikkelen en waardevol werk krijgen dat gezien wordt.

Live demonstratie
Social Label presenteert zich tijdens de Design Week in Milaan aan een internationaal publiek. Naast het tonen van de hele designcollectie en het geven van lezingen zijn er ook een aantal workshops. In een van deze workshops gaan drie van onze cliënten aan de slag: ze laten live zien hoe zij aan de bijzondere productlijn van Kiki van Eijk werken. Hun leer-werkcoach is aanwezig voor begeleiding, samen met twee andere medewerkers vanuit RIBW Brabant.

Volg de deelnemers op hun reis
Een bijzonder avontuur! De deelnemers delen graag hun ervaringen over hun reis naar Milaan. Daarom zullen we tijdens de Design Week (van 4 t/m 9 april) iedereen op de hoogte houden via deze website en social media. We wensen de reizigers alvast veel plezier en inspiratie toe en zijn benieuwd naar hun indrukken. Wordt vervolgd!

Lees hier meer over de producten en hoe de makers hun werk ervaren:
http://www.sociallabel.nl/makers/licht/