menu
blogs > Collin

Persoonlijke groei

11 NOV 2016

Het is een erg hectische en bijzondere periode geweest. Een periode waarbij ik met regelmaat geraakt werd door de mensen om mij heen. Het doet me erg goed om te zien hoe collega’s, bewoners, netwerk partners en alle andere betrokkenen elkaar opzoeken. In mijn werk binnen het maatschappelijk steunsysteem is verbinding een sleutelwoord. Mooi vind ik het dan ook dat ik de kans heb gekregen om mij als de mens achter de hulpverlener verder te ontwikkelen.

Spreken vanuit passie
Ervaringsdeskundige voelt als op mijn lijf geschreven. Het naast een bewoner staan, maar ook het aangaan van gesprekken met mensen om de stigma’s rondom psychische kwetsbaarheid uit de wereld te helpen. Vaak krijg ik terug dat ik een enthousiasme overbreng en het lijkt alsof ik vanuit een passie spreek. Dat kan ik alleen maar bevestigen, het is absoluut een passie.

Stigma’s vs. de realiteit
Wat veel mensen niet weten, en nu dus wel, is dat ik binnen het gezin ook dagelijks te maken heb met psychische kwetsbaarheden. Een dochter en een vrouw met de diagnose ASS (afkorting voor Autisme Spectrum Stoornis). Op veel vlakken zijn wij als gezin het voorbeeld waarbij stigma’s absoluut niet passen in de realiteit. Wij functioneren als gezin heel stabiel, ondanks de kwetsbaarheden binnen het gezin. Daarmee voel ik gelijk weer de drang opkomen om andere mensen te motiveren vertrouwen in zichzelf te hebben, in het eigen kunnen.

Wakker geschud worden
Maar ook gelijk voel ik de drang om de gevestigde orde van hulpverleners wakker te schudden, niets is wat het lijkt als je maar goed kijkt. Ik blijf deze uitspraak herhalen, en niet voor niets. Inmiddels heb ik al veel collega’s mogen spreken die hun kwetsbaarheid lieten zien. Hele mooie en bijzondere verhalen heb ik mogen horen de afgelopen tijd. Stiekem zijn we allemaal heel erg kwetsbaar, en dat mag ook. Zou het niet mooi zijn als we ook wat meer op onze kwetsbaarheid durven vertrouwen? Goh, zeg ik dit nu? Die ex gevangenisbewaarder die kwetsbaarheid een onderdeel vond dat je moest afsluiten in je werk? Grappig, ja…..dat zeg ik, vol trots.

Tot de volgende blog!

Bloggers
+
+
+
+
Myra
+
Vice-voorzitter van de Cliëntenraad
+
+