menu
  deel deze informatie
 

Opleidingscentrum Howie the Harp™ feestelijk geopend

14 september opende RIBW Brabant op feestelijke wijze opleidingscentrum Howie the Harp™. “We zijn trots op onze keuze de opleiding in Tilburg aan te bieden. We hebben het volste vertrouwen dat het volgen van de opleiding zal bijdragen aan participatie in de maatschappij.” Carla Lasonder, voorzitter Raad van Bestuur: “Daarom bieden we afgestudeerden een baangarantie.” Wethouder Hans Kokke steunt dit initiatief van harte maar was helaas verhinderd. Ook hij is blij en trots met de mogelijkheid tot meer werkgelegenheid en participatie. “Hij wenst, net als wij, alle studenten veel succes en plezier en een goede toekomst!”

Naar de arbeidsmarkt

Howie the Harp™ leert mensen met ervaringskennis om hun rol van cliënt in te ruilen voor die van ervaringsdeskundig medewerker. Een half jaar fulltime opleiding en een half jaar praktijkervaring zijn de hoofdingrediënten van deze unieke opleiding. Afgestudeerden leveren een waardevolle bijdrage binnen zorgorganisaties en in het maatschappelijk veld. Indien mogelijk geeft RIBW Brabant studenten van Howie the Harp een tijdelijke baangarantie. Het UWV heeft aangegeven, in sommige gevallen, te willen investeren in de collegegelden van de studenten.

Wie is Howie the Harp?

“Howard Geld was een New Yorkse zwerver die mondharmonica speelde en diverse psychiatrische diagnoses had gekregen” vertelt Natalie Bunschoten, manager van opleidingscentrum Howie the Harp™. Hij ontwikkelde het idee dat juist mensen met een psychiatrische geschiedenis hun levenservaring en talenten in kunnen zetten om anderen te ondersteunen in hun herstel. “Twintig jaar verder zijn we er trots op dat studenten deze unieke opleiding nu ook in Tilburg kunnen volgen.”

Spiegelende student

Kevin van Dun en Gerda Braam volgen de opleiding in Rotterdam. Met gedichten en verhalen vertellen zij over hun ervaringen, over hoe zij hun kwetsbaarheid en moeilijke periodes hebben omgezet in kracht. 

Confetti

Het afschieten van confettikanonnen door Kevin en Gerda, Carla, teammanager Evelien van Etten en Natalie is het feestelijke startschot voor de opening van het opleidingscentrum terwijl ‘Lieve Louise en de Fanfare’ een confetti lied speelt.

De eerste groep studenten start aanstaande maandag 21 september. We wensen hen veel succes en plezier en een goede toekomst!