menu
  deel deze informatie
 

Open Dag 2017 in het teken van (on)begrip


´Doe jij effe normaal´

Doe jij effe normaal, dat krijgt iedereen weleens te horen. Maar wat als normaal doen niet meer vanzelf gaat? Wanneer je last hebt van depressie, angst- of gedragsproblemen of een stemmingsstoornis?… Het is snel en makkelijk om hier vooroordelen over te hebben. En jij? Doe jij eraan mee?
Kom naar onze Open Dag op zaterdag 18 maart en hoor de
echte verhalen van onze ervaringsdeskundigen, experts en
tv-presentatrice Sofie van den Enk!

Tijdens onze open dag bieden we je tussen 11:00 en 15:00 uur een boeiend programma met persoonlijke ervaringen van mensen die als geen ander weten wat er waar en niet waar is van al die vooroordelen. Tegelijk dagen de sprekers je uit: Kun jij voorbij hokjes denken?

Programma 
11.00                Start Open Dag
11.30 – 12.30  Sofie van den Enk:
                          haar persoonlijke verhaal over leven met depressie
13.00 – 13.45  Eerste workshopronde
14.00 – 14.45  Tweede workshopronde
15.00                Einde Open Dag

Lezing Sofie van den Enk
Sofie van den Enk is een bekende tv-presentatrice van onder meer de Keuringsdienst van Waarde, Puberruil en De Rekenkamer. Ze heeft zelf ervaring met depressie en stond op het podium van het Depressiegala eerder dit jaar. Als aftrap van onze Open Dag vertelt ze haar heldere en eerlijke verhaal. Na haar lezing beantwoordt ze vragen vanuit het publiek en gaat ze graag het gesprek aan over vooroordelen en stigmatisering. Stel haar al je vragen!

Workshops
* '1 op de 5'
Wist je dat 1 op de 5 Nederlanders kampt met angst- en/of depressieklachten? Weg dus met het taboe erover! Sprekers Jacintha en Clasine (psychologen) en ervaringsdeskundige Bacha delen hun persoonlijke ervaringen en professionele inzichten. Kom meer te weten over hoe je depressie herkent en bespreekbaar kunt maken.

* 'Kijken met nieuwe ogen'
Stel dat je op dezelfde manier om zou gaan met mensen die geestelijke problemen hebben als met mensen die lijden aan lichamelijke problemen. Hoe zou jou dat veranderen? In deze ontwapenende workshop gaan twee ervaringsdeskundigen van Het Kiemuur in op de zin en de onzin van psychische kwetsbaarheid. Hoe kun je zelf een eerste stapje zetten naar een omgeving zonder vooroordelen?

* 'Ontdek je talent'
Jezelf professioneel presenteren en gedragen – hoe doe je dat? Leerwerkcoach Yvonne helpt je op weg bij het ontdekken waar je interesses en talenten liggen. Ook vertelt ze over hoe het is om even spaak te lopen in je professionele ontwikkeling. Hoe draagt loopbaanbegeleiding bij aan je persoonlijke groei?

Locatie en tijd
Je bent tussen 11.00 en 15:00 uur van harte welkom op
Westertorenlaan 4, 5037 BD te Tilburg.  
Aanmelden is niet nodig, maar kom op tijd want vol is vol.

Graag tot ziens op zaterdag 18 maart!