menu
  deel deze informatie
 

Kom naar onze open dag op zaterdag 19 maart

Maak op zaterdag 19 maart kennis met de herstelondersteunende zorg die RIBW Brabant biedt aan mensen met psychische problemen. Op de Open Dag van RIBW Brabant vertelt Isa Hoes over haar moeilijke en mooie momenten met haar overleden manisch-depressieve man, Antonie Kamerling. Naast haar ervaringen bieden we een afwisselend programma met interactieve workshops waarin onze ervarings-deskundigen, begeleiders en cliënten voor je klaar staan.
Wanneer jij of je dierbare psychische problemen ervaart, is dat behoorlijk overweldigend. Hoe krijgen jullie de hulp die je nodig hebt om je dagelijks leven weer op te pakken? Het delen van je ervaringen en opdoen van tips kan je daarbij helpen. Tijdens de Open Dag bieden we je een boeiend programma. 

Lezing Isa Hoes
Aanvang: 11.30 - 13.00 uur
Actrice en schrijfster Isa Hoes geeft een openhartig  interview met literair agent Willem Bisseling. In 2013 schreef ze de bestseller ‘Toen ik je zag’ over haar leven met acteur Antonie Kamerling, die in 2010 een einde maakte aan zijn leven. Tijdens het interview vertelt ze uitgebreid over de moeilijke en mooie momenten die zij had met haar manisch-depressieve man. Isa Hoes zal daarbij ingaan op vragen uit het publiek.

Workshop programma 
Aanvang: 10.00, 10.45, 13.30 en 14.15 uur.
Alle workshops worden vier keer gegeven.

* Autisme... En nu? 
RIBW Brabant is onder andere gespecialiseerd in de begeleiding en ondersteuning van mensen met autisme. Gedragswetenschappers Jacintha en Clasine leggen samen met ervaringsdeskundigen in opleiding uit welke invloed de diagnose autisme op iemands leven kan hebben en hoe je ermee kunt leren omgaan.

* Ervaring werkt! 
Er is een verschil tussen begrip voor iemand hebben en écht begrijpen wat iemand meemaakt. Daarom werken bij RIBW Brabant mensen die een opleiding gevolgd hebben om hun eigen kennis en ervaring in te zetten: ervaringsdeskundigen. Ervaringsdeskundige Gerda en persoonlijk begeleider Sanne delen in deze workshop een aantal persoonlijke verhalen en vertellen over de meerwaarde van ervaringsdeskundigheid in de zorg.

* De voordeur voorbij  
Contact maken met andere mensen is soms eng, zelfs als ze naast je wonen. Cliënt Jan en persoonlijk begeleiders Christel en Sanne vertellen hoe je meer uit je buurt kunt halen door elkaar te helpen en wat je als vrijwillig maatje kunt betekenen voor mensen met psychiatrische problemen. 

Locatie en tijd
Je bent tussen 09:30 en 16:00 uur van harte welkom op Westertorenlaan 4, 5037 BD te Tilburg.  Aanmelden is niet nodig, maar kom op tijd want vol is vol.

GRAAG TOT ZIENS OP ZATERDAG 19 MAART!