menu
  deel deze informatie
 

Nieuws

Filter
Sluit
filter op onderwerp
filter op jaartal
 

Opening 20e Kiemuur: "Met een luisterend oor en begrip kom je een heel eind."

11 januari 2019
Marijo Immink (Wethouder Wmo, Welzijn, Jeugd en Sport, gemeente Goirle ) mengt zich tussen de bezoekers en geeft ze stuk voor stuk een handje voor een korte kennismaking. In Mainframe in Goirle, in de zitkamer en in de grote zaal hangen ballonnen en slingers en op de achtergrond hoor je de piano spelen. De opening van het 20e Kiemuur in de regio Hart van Brabant is bijna een feit. In de ruimte waar Het Kiemuur zelf elke woensdag zal plaatsvinden is het druk want daar maakt de Lokale Omroep Goirle opnames van Marie-Louise (Bij Wies) en Sandra (Het Kiemuur).
 

Werkbezoek vier gemeentes uit de regio Hart van Brabant

7 december 2018
Op de vroege ochtend van woensdag 5 december brachten wethouders en beleidsmakers van de gemeente Dongen, Gilze-Rijen, Hilvarenbeek en Tilburg uit de regio Hart van Brabant een bezoek aan RIBW Brabant. Zij maakten op deze dag een rondje langs het zorgveld in de regio. Onze organisatie stond als eerste op het programma, bekijk de sfeerimpressie hier.
 

"Goede ondersteuning geven? Eerst vertrouwen winnen"

15 december 2017
Johnnie Joosten is begeleider in een Tilburgs RIBW-wijkteam. Samen met collega’s begeleidt hij buurtbewoners met psychiatrische problemen, die heel verschillend zijn. “Depressie, autisme en ADHD komen veel voor, daarnaast zijn er ook steeds meer gezinnen met meerdere problemen die voortkomen uit psychische problemen, zoals verslavingen en schulden.” Wat houdt zijn werk als begeleider in?
 

Goed in je vel door gezond eten

5 oktober 2017
Het ontbijt sloeg ze over en de frietboer had een goede klant aan haar. Lange tijd geloofde Ilona (50) het wel met regelmatig en gezond eten. Totdat ze begin dit jaar ontdekte dat goede voeding haar veel meer energie gaf. Ze voelde zich fitter worden en zat beter in haar vel. “Nooit geweten dat eten zo belangrijk kan zijn voor hoe je je voelt. Mijn lusteloosheid is weg en ik heb een veel positievere houding.”
 

Verrijkingsdag 2017 'Samen in Verbondenheid'

8 september 2017
Kom donderdag 28 september naar de 3e Verrijkingsdag in Wijkcentrum De Poorten in Tilburg! Cliënten, vrijwilligers en professionals van diverse zorgorganisaties zetten zich weer in om een bruisende, leuke en leerzame dag te verzorgen.
 

Hoog rapportcijfer en meningen van cliënten omzetten in verbeteringen

22 augustus 2017
Een 7,8: dat geven cliënten aan de begeleiding van RIBW Brabant! In februari meldden we dit al trots. Naast dit rapportcijfer hebben 335 cliënten hun mening gegeven over twaalf thema’s, waaronder het thema ‘bereikbaarheid van begeleiding’ en ‘familie en naasten’. 
 

Tilburg Ten Miles, doe jij ook mee?

19 juli 2017
RIBW Brabant ziet de CZ Tilburg Ten Miles als de ideale manier om mensen sportief bij elkaar te brengen. Deelnemers kunnen onder andere op zaterdag meedoen aan de wandeltocht en op zondag aan het hoofdonderdeel de Ten Miles. Nieuw dit jaar: bezoek de Stigmabus!
 

"Samen optrekken levert beter inzicht op"

23 juni 2017
Bij RIBW Brabant werken ervaringsdeskundigen en begeleiders samen om cliënten te helpen herstellen van hun psychische kwetsbaarheid. Bacha Toumi en Lysanne van Vugt trekken hierin regelmatig samen op. Bacha is ervaringsdeskundige, Lysanne werkt als begeleidingsmedewerker.
 

29 juni: Howie the Harp-congres 'Ervaring werkt'

12 mei 2017
De Howie the Harp™-opleiding tot ervaringsdeskundige bestaat vijf jaar in Nederland! Dat wordt gevierd met een congres op 29 juni in Arnhem. Dit congres staat in het teken van 'Ervaring werkt' en is bijzonder interessant voor professionals die op zoek zijn naar mogelijkheden voor mensen met een psychiatrische en/of verslavingsachtergrond.
 

‘Herstellen van verward gedrag is goed mogelijk’

2 mei 2017
Agressie en gevaarlijke situaties: daar denken veel mensen als eerste aan bij de term ‘verward gedrag’. Maar de werkelijkheid is anders: bij het merendeel van de mensen met dit gedrag is juist helemaal geen sprake van gevaar. Daarom vertelt Paola van den Noordt, ervaringsdeskundig projectleider bij RIBW Brabant, haar eigen verhaal in een video van het landelijk Schakelteam Personen met verward gedrag.
 

Cliënten geven hoog rapportcijfer aan RIBW Brabant

18 april 2017
Een 7,8: dat geven cliënten aan de begeleiding van RIBW Brabant! Dit bleek uit de enquête onder cliënten die in december 2016 is uitgevoerd. Dit zogeheten cliënttevredenheidsonderzoek is volledig anoniem en bestaat, naast het algemene rapportcijfer, uit een aantal vragen over de begeleiding die zij ontvangen. Maar het blijft niet bij cijfers verzamelen: “Zaken die beter kunnen, worden opgepakt door de teams.”
 

KREW aanwezig bij Designweek Milaan

5 april 2017
Van 4 tot 7 april zijn cliënten en medewerkers van onze werkplaats aan de Nimrodstraat in Tilburg aan het werk in Milaan geweest! Tijdens de Design Week demonstreerden zij in workshops hoe ze design-lampen en -kandelaars maken. Ze waren daar op verzoek van stichting Social Label, een landelijk platform dat investeert in zorg, werk en participatie. Lees hieronder de verslagen van deze bijzondere reis!
 

Terugblik Open dag

21 maart 2017
Stel dat iedereen op dezelfde manier om zou gaan met mensen die psychische problemen hebben als met mensen die lijden aan lichamelijke problemen? Dat het normaal zou zijn om hier met elkaar over te praten. Hoe zou de wereld er dan uit zien? Deze vraag stond centraal tijdens de open dag van RIBW Brabant op zaterdag 18 maart.
 

RIBW Brabant in SBS6-programma Samen Sterk

10 maart 2017
Nieuwsgierig naar het dagelijkse werk van begeleiders van RIBW Brabant? Kijk dan naar het SBS6-programma Samen Sterk dat zaterdag 11 maart werd uitgezonden! Hierin komen enkele van onze begeleiders en hun cliënten aan het woord om te vertellen over onze ‘herstelondersteunende zorg’. Hoe ziet die zorg eruit in de praktijk? Op welke manieren ondersteunen wij cliënten bij het bereiken van hun persoonlijke doelen, zodat zij een zinvol bestaan kunnen opbouwen? Het programma geeft een goede inkijk in de wisselwerking tussen begeleiders en cliënten.


 

Open Dag 2017 in het teken van (on)begrip

17 februari 2017


´Doe jij effe normaal´

Doe jij effe normaal, dat krijgt iedereen weleens te horen. Maar wat als normaal doen niet meer vanzelf gaat? Wanneer je last hebt van depressie, angst- of gedragsproblemen of een stemmingsstoornis?… Het is snel en makkelijk om hier vooroordelen over te hebben. En jij? Doe jij eraan mee?
Kom naar onze Open Dag op zaterdag 18 maart en hoor de
echte verhalen van onze ervaringsdeskundigen, experts en
tv-presentatrice Sofie van den Enk!

 

CliniClowns neemt donatie in ontvangst van medewerkers en cliënten RIBW Brabant

13 december 2016
Leo van Tilborg, voorzitter cliëntenraad RIBW Brabant, overhandigde tijdens een feestelijke bijeenkomst een cheque voor €2125,- aan Ellen Bouwen, ambassadrice van CliniClowns Nederland. Deze donatie werd gedaan namens de cliënten en medewerkers die ervoor gekozen hebben om de waarde van hun kerstgeschenk te doneren aan dit goede doel.
 

Marina Hesen nieuwe voorzitter Raad van Bestuur

13 december 2016

Per 1 maart 2017 start Marina Hesen als onze nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur. Ze volgt Carla Lasonder op, die per 1 november gestart is als nieuwe bestuurder van Vivent.

 

Productlijn >LICHT van Social label en RIBW Brabant onthuld

25 oktober 2016
Afgelopen zondag 23 oktober presenteerden de begeleiders en makers van RIBW Brabant trots de gloednieuwe Social label productlijn >LICHT in samenwerking met ontwerper Kiki van Eijk. De lampen en kandelaars gemaakt van restanten leer en mooi fijn knoopwerk zijn vanaf nu te zien en te koop in de Werkwarenhuis shop van Social label.
 

Deelname Social Run gesteund met opbrengst dichtbundel

12 juli 2016

Voor elke dichtbundel van DonkerLicht 2.0 die vanaf vandaag wordt verkocht, doneert schrijver Nills van Gemert €2,50 aan de Social Run. Met de 555 km lange estafetteloop van 23 - 25 september 2016 vraagt Social Run aandacht voor openheid rondom psychische aandoeningen.

 

Lisa: "Vroeger schreef ik alles op wat kon gebeuren op een dag. Dat hoeft nu niet meer."

30 maart 2016

In de aanloop naar de landelijke Autismeweek van 2 t/m 9 april laat het Stadsnieuws mensen met een vorm van autisme aan het woord. Lisa van Turnhout, die de opleiding ervaringsdeskundigheid psychiatrie bij opleidingscentrum Howie the Harp volgt, vertelt haar verhaal in een interview met Stadsnieuws:

 

Open dag RIBW Brabant in teken van gelijkwaardigheid

21 maart 2016
Dat gelijkwaardigheid centraal staat in de begeleiding van RIBW Brabant aan mensen met (ernstige) psychische problemen, was goed te merken tijdens de open dag op zaterdag 19 maart. Onze cliënten en medewerkers werkten nauw samen om belangstellenden een goede indruk te geven van ons werk. De dag werd georganiseerd in het kader van de Week van Zorg en Welzijn. Een nationaal initiatief om mensen kennis te laten maken met zorg- en welzijnsorganisaties in de buurt.
 

Kom naar onze open dag op zaterdag 19 maart

17 maart 2016
Maak op zaterdag 19 maart kennis met de herstelondersteunende zorg die RIBW Brabant biedt aan mensen met psychische problemen. Op de Open Dag van RIBW Brabant vertelt Isa Hoes over haar moeilijke en mooie momenten met haar overleden manisch-depressieve man, Antonie Kamerling. Naast haar ervaringen bieden we een afwisselend programma met interactieve workshops waarin onze ervarings-deskundigen, begeleiders en cliënten voor je klaar staan.
 

Snel weer op eigen benen

1 oktober 2015
Cliënt Chris: "Ik wil zo snel mogelijk weer op eigen benen staan". Zo snel mogelijk zelfstandig kunnen wonen, daar zijn we op gefocust. In magazine de Draad vertellen cliënten Daisy en Chris over wonen bij RIBW Brabant. 
 

Opleidingscentrum Howie the Harp™ feestelijk geopend

17 september 2015

14 september opende RIBW Brabant op feestelijke wijze opleidingscentrum Howie the Harp™. “We zijn trots op onze keuze de opleiding in Tilburg aan te bieden. We hebben het volste vertrouwen dat het volgen van de opleiding zal bijdragen aan participatie in de maatschappij.” Carla Lasonder, voorzitter Raad van Bestuur: “Daarom bieden we afgestudeerden een baangarantie.” Wethouder Hans Kokke steunt dit initiatief van harte maar was helaas verhinderd. Ook hij is blij en trots met de mogelijkheid tot meer werkgelegenheid en participatie. “Hij wenst, net als wij, alle studenten veel succes en plezier en een goede toekomst!”

  • <
  • ..
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • ..
  • >