menu
  deel deze informatie
 

Nieuws

Filter
Sluit
filter op onderwerp
filter op jaartal
 

Hard werken wordt beloond

9 november 2017
Werd onze genomineerde Stefan Vrijwilliger van het jaar 2017? Een spannende maar feestelijke avond!
 

Goed in je vel door gezond eten

5 oktober 2017
Het ontbijt sloeg ze over en de frietboer had een goede klant aan haar. Lange tijd geloofde Ilona (50) het wel met regelmatig en gezond eten. Totdat ze begin dit jaar ontdekte dat goede voeding haar veel meer energie gaf. Ze voelde zich fitter worden en zat beter in haar vel. “Nooit geweten dat eten zo belangrijk kan zijn voor hoe je je voelt. Mijn lusteloosheid is weg en ik heb een veel positievere houding.”
 

Van blowen naar bodybuilding

28 september 2017
Paul woont sinds april 2016 beschermd bij RIBW Brabant. Hij merkte hoe sport zijn leven veranderde. In een eerder artikel kwam hij aan het woord samen met Bastiaan Brabers, begeleider en aandachtsfunctionaris voor sport binnen RIBW. Nu vertelt Paul zelf verder: hoe lukte het hem om aan het sporten (en een gezonde leefstijl) te komen? En waarom werkt het zo goed, lichamelijk en geestelijk?
 

“Sport is nu mijn antidepressiva”

20 september 2017
Van 105 naar 71 kilo en nog steeds geen medicatie nodig. Dat is het resultaat dat Paul bereikte door van sport een vast onderdeel te maken in zijn leven. Bastiaan Brabers, begeleider en aandachtsfunctionaris voor sport binnen RIBW, ondersteunt mensen als Paul. Hij heeft een duidelijke missie: iedereen binnen RIBW aan het sporten krijgen. “Een goedkope therapie met mooie resultaten, waar wachten we nog op?”
 

Zoek de actie op: sporten binnen RIBW Brabant

19 september 2017
Nog goede voornemens voor de herfst? Denk eens aan (meer) bewegen en sporten! Misschien is het niet het eerste waar je aan denkt. Toch is iedereen die ermee aan de slag gaat het erover eens: je voelt je heel anders en veel beter als je wél van de bank af komt. Hieronder vind je een lijst met sporten en bewegingsactiviteiten die RIBW Brabant worden georganiseerd. Je kunt altijd een keertje komen kijken om de sfeer te proeven en te zien wat er gebeurt. Zit er iets voor jou bij?
 

Tilburg Ten Miles, doe jij ook mee?

19 juli 2017
RIBW Brabant ziet de CZ Tilburg Ten Miles als de ideale manier om mensen sportief bij elkaar te brengen. Deelnemers kunnen onder andere op zaterdag meedoen aan de wandeltocht en op zondag aan het hoofdonderdeel de Ten Miles. Nieuw dit jaar: bezoek de Stigmabus!
 

“Samen sporten hielp mij een depressie te overwinnen”

15 november 2016
Psychische problemen kunnen hun weerslag hebben op de lichamelijke gezondheid en vice versa. Met ondersteuning van begeleidingsmedewerker Bastiaan lukte het Stefan om in beweging te komen en beter om te gaan met zijn kwetsbaarheden.
 

“Dankzij begeleiding durf ik weer zelfstandig keuzes te maken"

1 november 2016
Het liefst start Sander later zijn eigen horecabedrijf. Het klappen van de zweep leert hij momenteel bij maar liefst twee werkgevers en een opleider. “Op dinsdag en woensdag bedien ik de gasten van Restaurant De Koning. Op vrijdag tot en met zondag verzorg ik de klanten in het restaurant van woonwarenhuis Woonexpress. En ik volg een dag per week lessen bij Prins Heerlijk.” Een druk bestaan dus, waarvan hij een paar jaar geleden niet had durven dromen.
 

“Ik heb de balans tussen lichaam en geest hervonden”

13 september 2016
Psychische problemen kunnen hun weerslag hebben op de lichamelijke gezondheid en vice versa. Met ondersteuning van begeleidingsmedewerker Bastiaan lukte het Genevieve om in beweging te komen en haar beperkingen te overwinnen.
 

Cliënten lopen zich warm voor de Tilburg Ten Miles

3 september 2015

Een tiental cliënten van RIBW Brabant beproeft op zondag 6 september hun uithoudingsvermogen tijdens de Tilburg Ten Miles. Begeleidingsmedewerker en hardlooptrainer Ruud Brosens: “Aanstaande zondag de finish halen is voor hen de kers op de taart van een periode hard werken.”

  • <
  • ..
  • 1
  • 2
  • 3
  • ..
  • >