menu
  deel deze informatie
 

Marina Hesen nieuwe voorzitter Raad van Bestuur

Per 1 maart 2017 start Marina Hesen als onze nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur. Ze volgt Carla Lasonder op, die per 1 november gestart is als nieuwe bestuurder van Vivent.

Marina is momenteel bestuurder bij De Meent Groep. De Raad van Toezicht, MT, OR en cliëntenraad hebben unaniem besloten dat Marina de beste kandidaat is voor RIBW Brabant en perfect past bij de fase waarin de organisatie zich nu bevindt. Met een schat aan bestuurservaring in het sociale domein in Brabant en Limburg gaat zij zich nu richten op het werkveld waar ze ooit begonnen is, de psychiatrie. Marina heeft haar carrière opgebouwd in de zorg- en welzijnssector en brengt een waardevolle combinatie van relevante praktijkervaring met zorginhoudelijke achtergrond met zich mee.

Iedereen doet mee

RIBW Brabant begeleidt mensen met een psychiatrische achtergrond zodat zij weer zo zelfstandig mogelijk hun leven kunnen leiden. In onze visie moet iedereen mee kunnen doen in de samenleving, ongeacht zijn of haar beperking. Marina heeft in haar rol als bestuurder van De Meent Groep deze visie altijd hoog in het vaandel gehad: iedereen doet gewoon mee, ook als er sprake is van een beperking of een chronische ziekte. De komende jaren zal er door RIBW Brabant nog meer de nadruk worden gelegd op een inclusieve samenleving waarbij iedereen een plek heeft.

De veranderende zorg

In een continue veranderend zorglandschap is het leggen van nieuwe verbindingen en het aangaan van samenwerkingen in het sociale domein van cruciaal belang. Marina kent de dynamiek van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) van dichtbij en brengt een breed netwerk met zich mee. Hiermee zal ze RIBW Brabant verder kunnen helpen de positie te versterken.

Meer weten? Klik hier om het kennismakingsinterview te lezen.