menu
blogs > Sandra van Herpt

Kwetsbaarheid geeft me kracht en energie

10 FEB 2016

"Trots als een pauw...spannend wat er met me gaat gebeuren...hoe ga ik reageren op alles wat we gaan leren?...welke emoties komen er in me los?...intens en intensief....de vertrouwde sfeer in de groep..."

Zomaar wat gedachten die de laatste tijd door mijn hoofd spelen.

En die emoties die komen hoor. Vooral op 3 november jongstleden wanneer ik mijn herstelverhaal presenteer en mijn herstelgedicht voorlees. Als een knal komt binnen dat er wat mijn werk betreft er veel aan de hand is, wat ik helemaal niet wil. Ik voel me kwetsbaar er wil er tegenin vechten. En dan laat ik het mezelf toe om die kwetsbaarheid in alle hevigheid te voelen.

Met dank aan mijn herstelverhaal, denk ik later.  

Verder leer ik heel veel van het luisteren naar anderen. Hoe zij zich kwetsbaar durven en kunnen opstellen en dat dit ook gewoon mag.  Dit is voor mij een van de mooiste dingen die ik ervaar. Eigenlijk al sinds ik gestart ben met de herstel ondersteunde cursus "Herstellen doe je zelf". 

Ik kan zelf ook steeds beter aansluiten bij mijn gesprekspartner. Dit kan een cliënt zijn, een collega of iemand in de privé sfeer. Dit geeft mij rust merk ik. En ik schaam me er niet voor om me zelf ook kwetsbaar op te stellen. Dit gebeurt wel steeds bewuster denk ik, en tegelijkertijd zit het ook in al mijn poriën dat ik kwetsbaar kan en mag zijn. Dat dat helemaal niet erg is. 

Ik had deze opleiding voor geen goud willen missen. Het is een prachtig leertraject voor mijn persoontje en voor mijn ontwikkeling naar professionaliteit. Met alle hobbeltjes die ik in dit traject tegenkom.

Bloggers
+
+
+
+
Myra
+
Vice-voorzitter van de Cliëntenraad
+
+