menu
  deel deze informatie
 

KREW aanwezig bij Designweek Milaan

Van 4 tot 7 april zijn cliënten en medewerkers van onze werkplaats aan de Nimrodstraat in Tilburg aan het werk in Milaan geweest! Tijdens de Design Week demonstreerden zij in workshops hoe ze design-lampen en -kandelaars maken. Ze waren daar op verzoek van stichting Social Label, een landelijk platform dat investeert in zorg, werk en participatie. Lees hieronder de verslagen van deze bijzondere reis!
Claudia werkt bij KREW, het team van leer-werkcoaches dat alles regelt omtrent werk, en reisde mee naar Milaan. Hoe heeft zij deze 'werkreis' ervaren? Lees hieronder haar persoonlijke verslag!  

“Aan het begin van deze reis vond ik het wel spannend. Ik kende de andere mensen niet zo goed en wist niet of ik mezelf open durfde te stellen. Gelukkig voelde ik me al snel op mijn gemak in de groep en merkte ik dat ik gewoon mezelf kon zijn. De workshop die we gaven op de eerste dag vond ik nog wel zwaar: ik was moe van de reis en de vele indrukken, alles was nog nieuw en anders... toen heb ik me even teruggetrokken om rust te vinden en de spanning eruit te laten komen.

Dat hielp goed: ik weet dat zulke momenten horen bij mijn herstelproces, en intussen ben ik ook zover dat ik ermee om kan gaan. De workshop de dag erna was veel relaxter: die ging veel meer vanzelf. Nu vond ik het leuk om contact te maken met de bezoekers en hun vragen te beantwoorden. Ze wilden vooral weten hoe de lamp werd gemaakt. Ik was er trots op dat ik ze kon laten zien wat ik deed.

Het leren maken van de lamp bij KREW is voor mij echt een overwinning geweest. Het duurde lang voordat ik de knooptechniek onder de knie kreeg. Die is best ingewikkeld en soms dacht ik dat het me niet ging lukken. Toch zette ik door, tot het moment dat ik het wel door had. Nu heb ik er geen enkele moeite meer mee: dat is heel goed voor mijn zelfvertrouwen. Als ik dit werk niet had zou ik veel meer thuis zitten, en dan is de kans op een terugval groter. Dit helpt me om de deur uit te komen en contact te hebben met mensen.Met het maken van de lampen doe ik iets van betekenis. Ik ben er trots op dat ik kan meewerken aan een mooi product, dat we met zijn allen tot stand brengen. Elke persoon gebruikt zijn of haar eigen kwaliteit daarbij. De reis naar Milaan maakte me daar weer extra bewust van. Het waren intensieve dagen, die veel energie kosten, maar die ook veel opleverden. Alles ging gemoedelijk en je kon dingen in je eigen tempo doen.

Zowel ik als de andere makers van de lamp zijn door deze ervaring ontzettend gegroeid. Dit is op ons pad gekomen: we hebben onze grenzen verlegd en tegelijkertijd onze horizon verbreed. Als ze me volgend jaar vragen of ik weer meega, zeg ik zonder nadenken ja!”

Lees hier het verslag van dinsdag 4 april van Loes Heesakkers, manager van KREW

Lees hier het verslag van woensdag 5 april van Paola van den Noordt, ervaringsdeskundig projectleider


Bekijk hier het maakproces van de design-lamp: