menu
blogs > Sandra

'Ik heb niets te vertellen...'

14 APR 2017
De mensen die ik de laatste jaren ontmoet zullen niet geloven dat ik tot ongeveer 15 jaar geleden heel verlegen en in mezelf gekeerd was. Ik voelde me eenzaam en alleen in grote groepen, boog mijn hoofd ver naar beneden. Ik had gedachtes als: 'Ik ben er niet, let maar niet op mij, ik heb niets te vertellen...'
Tijdens mijn herstel (en erna) verbetert en versterkt het willen vertellen zich alleen maar. Ik durf wel te praten en te vertellen wie ik ben en wat mij zoal bezig houdt. Zelfs als het over mijn ervaringen gaat ben ik heel open, maar wel binnen mijn grenzen.

Nieuwe contacten
Mijn brede interesse maakt dat ik elke keer weer met nieuwe mensen in contact kom. Tijdens dat contact luisteren we met belangstelling voor elkaar ook naar elkaar, zo zijn we er echt voor elkaar. Tijdens de dorpsbrunch die op 20 maart plaatsvond was dit ook het geval bij bijvoorbeeld een aantal middenstanders uit Moergestel en wat bezoekers die gereageerd hadden op mijn presentatie voor het item "Nie te missen" op MTV (Moergestel tv). Aan 3 goed gevulde tafels, mede dankzij de bijdrage van lokale ondernemers en met mensen uit allerlei hoeken (bijvoorbeeld de nordic walking groep) vond deze brunch plaats in Den Boogaard in Moergestel.  

Spannend
Behoorlijk gespannen ben ik opgestaan deze ochtend. Ondanks dat ik weet dat ik het goed voorbereid heb (samen met Kyra) komen onzekerheid en mijn perfectionisme me even plagen. Bij de binnenkomst van onze gasten en het openingswoord door collega Lysanne en mezelf voel ik de rust tot me komen. Trots kijk ik naar hoe iedereen lekker zit te keuvelen met elkaar, het eten smaakt prima. Samen met de beheerders van Den Boogaard hebben we de tafels mooi ingedekt en na de brunch de boel weer opgeruimd. 

Ik heb vele handen mogen schudden van mensen die bedankten voor deze mooie bijeenkomst en hele leuke gesprekken gehad met eenieder. Samen eten, samen werken, samen ontmoeten en samen verbinden, zeker voor herhaling vatbaar!

Bloggers
Boris
+
werkt als vrijwillig ervaringsdeskundig medewerker bij verschillende projecten. In zijn blogs vertelt hij o.a. over zijn gameverslaving.
Collin
+
Collin werkt als ervaringsdeskundig medewerker Maatschappelijk Steunsysteem Tilburg
Eliane
+
Eliane blogt op aspergermama.nl over haar leven met autisme en psychoses
Lenie
+
Lenie schrijft haar eigen gedichten over van alles en nog wat
Myra
+
Vice-voorzitter van de Cliƫntenraad
Puck
+
Als ambassadeur van de stichting Samen Sterk zonder Stigma wil Puck andere jongeren helpen die worstelen met psychische problemen
Sandra
+
Na de opleiding Howie the Harp te hebben gevolgd, werkt Sandra nu als ervaringsdeskundig medewerker bij Het Kiemuur.