menu
  deel deze informatie
 

Hard werken wordt beloond

Werd onze genomineerde Stefan Vrijwilliger van het jaar 2017? Een spannende maar feestelijke avond!
Begin november was de bekendmaking van de Tilburgse Vrijwilligers van het jaar 2017. Dit gebeurde tijdens een feestelijke avond waarbij onze genomineerde Stefan, zijn familie en collega’s van team Noord aanwezig waren. Voor deze verkiezing werden meer dan 2400 stemmen uitgebracht. 

De gemeente Tilburg reikt elk jaar Vrijwilligersprijzen uit: een prijs aan een organisatie en een prijs aan een persoon, die de titel ‘Vrijwilliger van het Jaar’ krijgt. Een jury selecteert per prijs slechts drie kandidaten, en van alle aanmeldingen was Stefan genomineerd voor Vrijwilliger van het Jaar. Alle inwoners van Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout mochten stemmen.

Motiveren en begeleiden

Hoewel Stefan er niet met de hoofdprijs vandoor ging, is hij voor ónze organisatie de Winnaar! Stefan was voorgedragen door zijn begeleidingsteam. Hij is namelijk al drie jaar actief als vrijwilliger in de sportschool om andere cliënten te motiveren en te begeleiden. Doordat Stefan als vrijwilliger werkt, is hij hét voorbeeld voor velen. Hij maakt het sporten laagdrempelig en er zijn steeds meer cliënten aanwezig in de sportschool. 

Juryrapport

Stefan lukt het om via een-op-een contacten zijn enthousiasme en motivatie over te brengen op cliënten, aldus het juryrapport. “Dankzij hem zijn cliënten gezonder gaan leven, bewegen ze, hebben ze een fijne dagbesteding en leren ze mensen kennen." Naast de individuele uitreiking, waren drie vrijwilligersorganisaties genomineerd en is de Jonge Vrijwilligersprijs uitgereikt.
We willen alle stemmers hartelijk bedanken!