menu
ABC > Cursussen over herstel

Cursussen over herstel

Voeg toe aan mijn abc
Je bookmark is toegevoegd

De ervaringsdeskundige leden van team HOZ geven diverse cursussen voor cliënten over herstel. Er zijn drie cursussen die op verschillende momenten in het jaar starten:

Cursus 'Herstellen doe je zelf' - op zoek naar jouw kracht en mogelijkheden in een veilige omgeving

Cursus 'Werken met ervaring' - oriëntatiecursus om te onderzoeken of je jouw ervaring wilt inzetten voor anderen

Cursus 'WRAP' - praktische training voor het maken van een zelfhulp-plan

Cursus 'Herstellen doe je zelf'

Tijdens deze krijg je in een veilige en vertrouwde omgeving inzicht in jouw herstelproces. In een groep van acht tot twaalf deelnemers ga je op zoek naar je kracht en mogelijkheden. Na een eerste kennismaking gaan we met elkaar in gesprek over wat herstel kan zijn. Dit persoonlijke en unieke proces is namelijk voor iedereen anders.

Door te vertellen wie jij bent en hoe jij bezig bent met herstel, kan er vanuit de groep (h)erkenning en steun ontstaan. Zo doe je de vaardigheden op om je eigen kracht te hervinden.

‘Je herstelproces heb je zelf in de hand en je hoeft het niet alleen te doen!’ - In deze uitspraak staat de kern van deze cursus kort en krachtig verwoord.

De cursus wordt gegeven door een ervaringsdeskundig medewerker en een co-trainer met ervaringskennis.

Cursusduur: 12 bijeenkomsten van 2 uur
Maximaal aantal deelnemers: 8-12

Aanmelden:
Geef vorm aan jouw herstelproces en meld je aan via cursussenhoz@ribwbrabant.nl of stel je vragen aan de ervaringsdeskundige trainer Gerda Braam via 06 218 390 61

Elke cursus wordt drie keer per jaar gegeven. De cursussen lopen gelijktijdig zodat het mogelijk is om ze achter elkaar te volgen.


Cursus 'Werken met eigen ervaring'

Alles wat je hebt meegemaakt maakt je tot de persoon die je nu bent. Wanneer je om leert gaan met je kwetsbaarheid kun je deze inzetten als kracht, waardoor je anderen kunt helpen. Met al die ervaring kun je anderen helpen doordat ze hoop, kracht en motivatie putten uit jouw verhaal.

Bij de cursus ‘werken met eigen ervaring’ geef je daar een eerste aanzet toe. Je leert hoe je je verhaal kunt vertellen en inzetten. Je krijgt inzicht in de vaardigheden die nodig zijn om ervaringsdeskundig werk te doen. Daarnaast kun je je oriënteren op de mogelijkheden van ervaringsdeskundigheid: waar kun je aan de slag en wat houdt dat werk precies in?

Voor je deze cursus volgt is het raadzaam eerst de cursus ‘herstellen doe je zelf’ (zie hierboven) te doen. Dan heb je alvast een goed beeld van je eigen herstelproces. En wanneer je de opleiding Howie the Harp wilt gaan volgen, wordt aangeraden eerst deze cursus te volgen.

Cursusduur: 12 bijeenkomsten van 3 uur
Maximaal aantal deelnemers: 8-12

Aanmelden
: Wil jij anderen helpen met jouw ervaring? Meld je aan voor ‘Werken met eigen ervaring’ via cursussenhoz@ribwbrabant.nl of stel je vragen aan ervaringsdeskundig trainer Annika van de Werken via 06 272 091 92

Elke cursus wordt drie keer per jaar gegeven. De cursussen lopen gelijktijdig zodat het mogelijk is om ze achter elkaar te volgen.


Cursus 'WRAP'

De WRAP (Wellness Recovery Action Plan) gaat 100% over jou. Het is een zelfhulp-plan dat je maakt om je leven zo goed en prettig mogelijk vorm te geven. Door het maken van dit plan leer je wat je nodig hebt om jouw doelen te bereiken.

Daarnaast kijk je ook naar welke factoren van buitenaf invloed hebben op hoe jij je voelt. En vooral: hoe je daarmee om moet gaan. Je leert signalen te herkennen en kan zo sneller ingrijpen om erger te voorkomen. In de bijeenkomsten deelt iedereen in de groep persoonlijke inzichten over wat hem of haar heeft geholpen.

De WRAP wordt gegeven door twee WRAP-gecertificeerde ervaringsdeskundig medewerkers of trainers met ervaringskennis.
Voor je deze cursus volgt kan het handig zijn de cursus ‘Herstellen doe je zelf’ (zie hierboven) eerst te doen. Dan heb je alvast een goed beeld van je eigen herstelproces.

Cursusduur: 10 bijeenkomsten van 2,5 uur
Maximaal aantal deelnemers: 8-12

Aanmelden
: Wil jij meer controle over je eigen leven? Meld je aan via cursussenhoz@ribwbrabant.nl of stel je vragen aan Gerda Braam via 06 218 390 61

Elke cursus wordt drie keer per jaar gegeven. De cursussen lopen gelijktijdig zodat het mogelijk is om ze achter elkaar te volgen.

Zie ook
Sluit
Mijn ABC
Verzamel de onderwerpen waar jij wat aan hebt door op de ster te klikken.
Open mijn ABC
Vind je niet wat je zoekt? Zeg ons wat je mist!
Meld aanvullingen