menu
  deel deze informatie
 

Cliënten lopen zich warm voor de Tilburg Ten Miles

Een tiental cliënten van RIBW Brabant beproeft op zondag 6 september hun uithoudingsvermogen tijdens de Tilburg Ten Miles. Begeleidingsmedewerker en hardlooptrainer Ruud Brosens: “Aanstaande zondag de finish halen is voor hen de kers op de taart van een periode hard werken.”

In april 2015 begon in stadspark Het Wandelbos in Tilburg een enthousiaste groep cliënten van RIBW Brabant onder begeleiding aan hardlooptrainingen. Zij trainden de afgelopen maanden fanatiek mee met als voornaamste doelen plezier, gezond herstellen en sociaal contact. Inmiddels is deze gezamenlijke training uitgebreid naar een extra avond op de woensdag én heeft een tiental cliënten zich aangemeld om op zondag 6 september hun uithoudingsvermogen te beproeven tijdens de Tilburg Ten Miles.

RIBW Brabant startte met deze trainingen om cliënten te inspireren en te motiveren om in beweging te komen. Ze zijn zo ingericht dat iedereen op zijn eigen niveau kan deelnemen. Een aantal cliënten werd zó enthousiast dat ze in de afgelopen periode naar de Ten Miles (een bekende wedstrijd door het centrum van Tilburg) heeft toegewerkt. We zijn heel trots dat zij met maar liefst drie teams aan de start verschijnen!

Begeleidingsmedewerker en hardlooptrainer Ruud Brosens: “De afgelopen maanden heeft iedereen zich ingezet om tijdens de Tilburg Ten Miles klaar te zijn voor de 5km Business-run. Voor deze lopers is de finish halen aanstaande zondag slechts de kers op de taart van hun harde werken. De voorbije periode hebben we namelijk ervaren dat samen hardlopen meer kan betekenen dan fit worden alleen. We zagen veel trotse gezichten van lopers die meer uit zichzelf haalden dan ze soms hadden verwacht. Na een uurtje heerlijk in het Wandelbos rondhollen leken de (alledaagse) problemen bij iedereen even te verdwijnen. De deelnemers sluiten de training vaak met meer energie af dan dat ze hem begonnen zijn!”

Wil je de lopers aanmoedigen? Meer informatie over de route vind je via de website van de Tilburg Ten Miles.