menu
  deel deze informatie
 

Je leven weer oppakken

RIBW Brabant biedt herstelondersteunende zorg aan mensen met (ernstige) psychische problemen. Doel van onze begeleiding is altijd dat je weer je leven kunt oppakken, en zo zelfstandig mogelijk kan meedoen aan de samenleving. Daarom komen bij ons alle leefgebieden aan bod: wonen, daginvulling/werk, sociale relaties, financiën en gezondheid. Samen met jou worden persoonlijke doelen vastgesteld en helpen we jou die te bereiken in de praktijk, stap voor stap. Je kunt meer dan je denkt!

Begeleiders werken met jou (niet voor jou)

Iedereen die we begeleiden, bepaalt zelf de route en de eindbestemming. Het gaat erom dat je een manier van leven vindt waar je zelf tevreden mee bent. Dat is de betekenis van het woord 'herstel'.

Onze medewerkers hebben gelijkwaardigheid altijd als uitgangspunt in hun werk. Ze lossen het niet op voor je, ze vragen wat jij wil en kijken wat er praktisch nodig is om dat te bereiken. Hun begeleiding is gericht op het dagelijkse leven: daar gebeurt het tenslotte!

Ervaring telt mee!

Iemand herstelt niet door onze begeleiding alleen. De ondersteuning van anderen met een vergelijkbare achtergrond kan van grote waarde zijn. Wij werken met mensen die een opleiding gevolgd hebben om hun eigen kennis en ervaring in te zetten: samen met naasten spelen zij een rol in de begeleiding. Dit zijn ervaringsdeskundigen. Zij geven een extra en unieke dimensie aan de ondersteuning die we bieden.