menu
  deel deze informatie
 

Corona: Weet dat we er zijn voor onze cliënten, juist nu!

Als RIBW Brabant volgen we de ontwikkelingen omtrent het coronavirus nauwgezet en volgen de richtlijnen van het RIVM op tot de nieuwe datum van 28 april die premier Rutte op 31 maart bekendmaakte. Uiteraard willen we de continuïteit van zorg en veiligheid voor cliënten en medewerkers zo goed mogelijk waarborgen. In dit bericht leest u meer over hoe we dit als RIBW Brabant doen. 

Welke maatregelen hebben we genomen:

- uiteraard volgen we de richtlijnen van het RIVM, deze leest u onder ‘Heeft u een afspraak bij RIBW Brabant en heeft u klachten?’ en ‘Heeft u geen klachten en bezoekt u één van onze locaties?’;
- we schorten al onze interne en externe cursussen en trainingen op tot 1 juni en ontwikkelen online leermogelijkheden om onze trainingen en cursussen door te kunnen laten gaan. We hebben cursisten hier rechtstreeks over geïnformeerd;
- ook zijn we kritisch op bijeenkomsten met grote groepen, zo hebben onze Kiemuren online ontmoetingen, zodat we er ook nu  zijn voor mensen die steun, een luisterend oor, kracht en verbinding nodig hebben;
- als een cliënt met het virus besmet raakt, hebben we uiteraard protocollen en richtlijnen. 

Krijgt u begeleiding van ons?

Weet dat we aandacht hebben voor het virus en in het contact met u hier niet aan voorbij gaan. We wegen steeds af of persoonlijk contact (bij symptomen) verantwoord is en of andere vormen van contact uitkomst bieden. Onze professionals zijn steeds op de hoogte en weten hoe zij vanuit de richtlijnen van de GGD en het RIVM kunnen handelen. 
Kunt u door klachten de deur niet uit en heeft u geen netwerk om op terug te vallen? Dan zijn wij er voor u. Laat dit op tijd aan uw begeleiding weten, zodat we oplossingen kunnen zoeken voor eventuele bezoeken aan de huisarts, het regelen van uw boodschappen of het in contact blijven met anderen. Op www.gekkermaghetnietworden.nl staat meer informatie voor cliënten en begin april volgt een speciale uitgave van de Cliëntenraad met meer informatie en tips. Weet dat we er voor u zijn, juist in deze tijd waarin veel cliënten ons hard nodig hebben.

Heeft u een afspraak bij RIBW Brabant en heeft u klachten?

Heeft u binnenkort een afspraak met ons? En hoest of niest u regelmatig, bent u benauwd of heeft u koorts? Laat dit dan (voorafgaand aan de afspraak) even aan onze collega weten, zodat hij of zij met u kan verkennen wat in uw situatie wenselijk is. Uiteraard kan het ook zijn dat uw contactpersoon van RIBW Brabant klachten krijgt. Dan geldt hetzelfde en verkent u samen wat op dat moment de beste oplossing is. We hopen dat u begrip heeft voor de situatie. Op de website van GGD Hart van Brabant leest u meer over de verschijnselen van het coronavirus (COVID-19).

Heeft u geen klachten en bezoekt u één van onze locaties?

Voor de meeste locaties geldt nu dat er maar één bezoeker per keer per dag met 1,5 meter afstand en maximaal 1 uur mag komen. We willen u vragen om dan de richtlijn op te volgen: 
• Houd gepaste afstand van 1,5 meter tot een ander persoon;
• Was uw handen regelmatig en grondig (minimaal 20 seconden);
• Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog;
• Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg;
• Schud geen handen.

Op 9 locaties is bezoek niet toegestaan

Daarnaast zijn er locaties waarbij er geen bezoek voor cliënten is toegestaan vanwege besmettingsgevaar en de vaak kwetsbare groep cliënten die hier zorg krijgen. Het gaat om de volgende locaties:  
- Team Binnenstad - Nieuwlandstraat Achterbouw
- Team Hasselt (groepswoningen)
- Team De Werf
- Team Moergestel
- Team Heikant
- Team Sprang-Capelle 353
- Team Trouwlaan
- Team Generaal de Kockstraat
- Team Wandelboslaan

Meer informatie, of vragen?

Neem contact op met degene waar u een afspraak mee heeft. De medewerkers van RIBW Brabant weten wat het beleid is en worden continu van de laatste informatie voorzien.
U kunt ook contact opnemen met de GGD of het RIVM:
• De GGD heeft voor vragen telefoonlijnen opengesteld, voor de regio Hart van Brabant is dat: 0900-3646464.
• Op www.rivm.nl vindt u steeds de meest actuele informatie over het virus en antwoord op de meestgestelde vragen.