menu
  deel deze informatie
 

Gezocht: 100 vrijwilligers!

Samen aan de slag tegen stigma! Onder deze heldere naam starten wij met een campagne om 100 vrijwilligers te vinden die iets willen betekenen voor mensen met ernstige psychische problemen. Zij kunnen hun talenten inzetten op allerlei manieren. Een bijzonder project, dat ook bij externe financiers waardering krijgt.
RIBW Brabant wil met de inzet van vrijwilligers zoveel mogelijk cliënten een extra steun in de rug geven. Zo kunnen vrijwilligers samen met een cliënt boodschappen doen, samen sporten of gewoon een kop koffie drinken. Met hulp van vrijwilligers kunnen we het leven van cliënten aangenamer maken en is er meer ruimte voor activiteiten die niet of minder gefinancierd worden. 

Opzet vrijwilligersbeleid

Met de inzet van vrijwilligers willen we bovendien de maatschappelijke betrokkenheid vergroten. De afgelopen maanden is er serieus werk gemaakt in het opzetten van een vrijwilligersbeleid. Om hiermee goed aan de slag te gaan zetten we niet alleen eigen middelen in, maar gingen we ook buiten de Wmo-financiering op zoek naar externe financieringsbronnen. 
Met een goed onderbouwd projectplan waarin onder andere de coördinatie, werving, scholing en begeleiding van vrijwilligers uitgebreid zijn beschreven, hebben wij verschillende fondsen aangeschreven. Zowel het Oranje Fonds als Stichting Bergmansfonds hebben enthousiast gereageerd. Beide fondsen deden een donatie: het Oranje Fonds €20.000 en Stichting Bergmansfonds doneerde € 5.000. Mooie bedragen waar we bijzonder blij mee zijn! 

Weer meedoen
Met de campagne willen wij nieuwe vrijwilligers binnen en buiten onze organisatie werven, die onze cliënten kunnen helpen om op een gelijkwaardige wijze weer mee te doen in de maatschappij. Kent u iemand die interesse in vrijwilligerswerk heeft voor onze doelgroep? Kijk dan op www.ribwbrabant.nl/vrijwilligers. Ook het Oranje Fonds heeft momenteel een campagne voor nieuwe vrijwilligers. Zo staat ons project ‘Samen aan de Slag’ ook genoemd op www.ikwordmaatje.nl