menu
  deel deze informatie
 

30 maart: Autisme informatiemarkt 

Heb jij autisme of ken je iemand met autisme? Op donderdagavond 30 maart is er in Tilburg een gratis toegankelijke informatiemarkt over autisme. Iedereen die meer over het onderwerp wil weten is van harte welkom! Op de infomarkt vind je stands van zorgorganisaties die je alles kunt vragen over hun hulpverlening. Ook zijn er diverse presentaties van mensen die ervaring hebben met autisme. Vanuit RIBW Brabant vertelt Tjeu van der Linden over zijn weg van 'cliënt met ASS' naar ervaringsdeskundig medewerker bij RIBW Brabant.
Thema: ‘Jong en Oud’
Dit jaar is het thema ‘Jong en Oud’. Op de informatiemarkt zijn er voor elke levensfases organisaties die vertellen over hun hulpverlening op gebied van onderwijs, werk, wonen, vrije tijd, behandeling  en relaties. Elke fase komt aan bod: het jonge kind tot 4 jaar, kinderen in de basisschoolleeftijd, pubers die naar de middelbare school gaan, de weg naar zelfstandigheid met werk en sociale contacten, daarna relaties en een gezin en tot slot de ouder wordende mens.

Presentatie: Van cliënt naar hulpverlener
Op deze avond zijn meerdere presentaties. Vanuit RIBW Brabant deelt Tjeu van der Linden zijn verhaal met bezoekers: hij praat over de weg die hij aflegde als iemand met ASS. Hoe ervoer hij als kind het leven, hoe kwam hij terecht bij RIBW Brabant? Op welke gebieden kreeg hij herstelondersteunende begeleiding? Intussen is Tjeu ervaringsdeskundig medewerker geworden bij hetzelfde team waar hij eerst cliënt was. Een bijzondere baan, waarin hij met zijn ervaringen en perspectief een waardevolle aanvulling vormt. Van cliënt tot hulpverlener, hoe werkt dat in de praktijk?

Andere presentaties gaan over diverse aspecten van leven met autisme. Zo komen moeders van een kind met autisme aan het woord en is er praktische presentatie over hoe je ‘duidelijk’ kunt koken.
Voor een overzicht van alle presentaties: download hier de flyer over de informatiemarkt 

Door wie?
De avond wordt georganiseerd door medewerkers van Amarant, Contour deTwern, Dr. Leo Kannerhuis Brabant, GGZ Breburg, Impegno, MEE regio Tilburg, RIBW Brabant, Buro Maks, en Autisme Informatie Centrum Tilburg. De informatiemarkt wordt georganiseerd in aanloop naar de landelijke Autismeweek van 1 tot en met 8 april 2017. Mensen met autisme, hun naasten, vrienden, bekenden en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Volg ons ook op facebook @autismeinformatiemarkt of op Twitter @AutismeweekT

Datum: donderdag 30 maart 2017
Locatie: wijkcentrum De Symfonie, Eilenbergstraat 250 in Tilburg
Tijd: 18.30 – 22.00
Toegang:
gratis!

Vooraf eten?
Voorafgaand aan de autisme informatiemarkt kan men om 18.00 uur tegen een kleine vergoeding komen eten in wijkcentrum De Symfonie bij Restaurant Resto -013. Graag vooraf reserveren: dat kan t/m 30 maart vóór 12.00 uur via de website www.resto-013.nl of telefonisch via 0900-9003030.

Daarnaast is er tijdens de autisme informatiemarkt ook een ruimte om gezellig te kletsen of te netwerken en een aparte ruimte om even tot rust te komen, na alle indrukken.