menu
blogs > Sandra van Herpt

De donkere dagen voor Kerst zijn mooi zonnig

10 DEC 2015
Nog 2 schooldagen in december en dan is het vakantie. Deze schooldag hebben we voornamelijk gesproken over het Beroeps Comptentie Profiel (BCP). Ook het boek dat daarbij hoort neem ik gedoseerd door. Bij elke zin zit ik ja te knikken. Zo mooi hoe dit is opgesteld, waarbij de cliënt centraal staat. 

Ook de e-learning voor Motiverende Gesprekstechnieken vind ik heel boeiend. Ik dacht eerst dat je altijd in vragende vorm met een cliënt in contact moest gaan, maar dat is helemaal niet nodig. Het luisteren en er zijn is zo belangrijk. En dan kan soms ook zonder woorden, soms met een blik of een glimlach.

In het verleden vond ik DE feestmaand vaak erg beladen en heel zwaar. Je moet blij zijn, je moet veel eten, je moet samenzijn met weet ik veel wie allemaal. Nu kies ik zelf met wie ik wil zijn, met mensen die me dierbaar zijn of bijvoorbeeld met collega's van RIBW. Dat voelt goed en heel bevrijdend. 

En dan 3 december. Een zonnetje komt in het lokaal op de Westertorenlaan binnen. Maar het voelde al als een warme deken, zo met elkaar in een grote groep met het HOZ team. 

De "digitale" Piet heeft lotjes getrokken en via een Memory spel gaan we aan de slag. Een mooi gedekte tafel, met allemaal lekkers. Iedereen heeft iets gemaakt of meegebracht. Het valt nog niet mee om het Memory zodanig geordend te houden,  dat je 2 dezelfde namen van 1 collega vindt. De gedichten zijn heel creatief en van hoog niveau, de surprises voor iedereen heel toepasselijk. Wat een mooi moment van samenzijn. 

Ik zelf krijg een gedicht van 3 vellen, gestoeld op de eerste ontmoeting (in cursusverband) met de gulle geefster. En dan toegewerkt naar mijn huidige opleiding. In het pakje zitten allerlei schoolspullen. En ja, ik schrijf graag. Dus een schrift, pennen en stiften zijn altijd welkom. Ze zitten inmiddels in mijn schooltas voor de laatste schooldag van dit jaar. 

Bedankt collega's en klasgenoten, voor deze nu al mooie decembermaand. Iedereen die dit leest wens ik een heel mooi en inspirerend 2016 toe.
Bloggers
Boris
+
werkt als vrijwillig ervaringsdeskundig medewerker bij verschillende projecten. In zijn blogs vertelt hij o.a. over zijn gameverslaving.
Collin
+
Collin werkt als ervaringsdeskundig medewerker Maatschappelijk Steunsysteem Tilburg
Eliane
+
Eliane blogt op aspergermama.nl over haar leven met autisme en psychoses
Lenie
+
Lenie schrijft haar eigen gedichten over van alles en nog wat
Myra
+
Vice-voorzitter van de Cliëntenraad
Puck
+
Als ambassadeur van de stichting Samen Sterk zonder Stigma wil Puck andere jongeren helpen die worstelen met psychische problemen
Sandra
+
Na de opleiding Howie the Harp te hebben gevolgd, werkt Sandra nu als ervaringsdeskundig medewerker bij Het Kiemuur.