menu
blogs > Sandra van Herpt

De scholen zijn weer begonnen!

15 SEP 2015
Ik zie de affiches als ik door de stad fiets en ook de vele groepen studenten al dan niet opvallend uitgedost. En in mezelf,mijn eigen innige geluksgevoel,besef ik de trots dat ik ben geselecteerd voor de opleiding Howie the Harp te Rotterdam (opleiding tot ervaringsdeskundige voor medewerkers- OE-MME II).

Als vrijwilliger met ervaringskennis bij team Herstelondersteunde Zorg ben ik voorgedragen om hieraan deel te nemen. Deze opleiding is vorig jaar als pilot gestart via Pameijer te Rotterdam. Ik zit in groep II. We komen elke 2 weken bij elkaar. In de tussenliggende periode heb je tijd om de informatie en lesstof te verwerken en je (huiswerk)opdrachten uit te voeren.

IK,die na vele jaren worstelen ervoor kies om omgeschoold te worden tot ervaringsdeskundig medewerker. Ik kan en wil inmiddels ook niet anders meer dan deze droom achterna gaan.

Ik vind het spannend. Zijn er nog littekens uit het verleden die gevoelig geraakt gaan worden? Hoe ga ik daar mee om? Wat kan ik leren van de docenten,coaches en klasgenoten?

Ik kijk ernaar uit! Ik leef steeds meer in mijn heden en nabije toekomst. Dat bevalt me inmiddels heel goed. Ik wil blijven ontdekken en leren. Vooral van mezelf,en ook van alle lieve mensen die ik om me heen heb en nog ga ontmoeten. 

Ik ga mijn ervaringen in en rondom deze opleiding (waarmee ik 8 september start) graag met jullie delen. Dus,wordt vervolgd!
Bloggers
Boris
+
werkt als vrijwillig ervaringsdeskundig medewerker bij verschillende projecten. In zijn blogs vertelt hij o.a. over zijn gameverslaving.
Collin
+
Collin werkt als ervaringsdeskundig medewerker Maatschappelijk Steunsysteem Tilburg
Eliane
+
Eliane blogt op aspergermama.nl over haar leven met autisme en psychoses
Lenie
+
Lenie schrijft haar eigen gedichten over van alles en nog wat
Liesbeth
+
bemiddelt als onafhankelijke vertrouwenspersoon cliënten bij conflicten tussen cliënt en organisatie
Myra
+
Vice-voorzitter van de Cliëntenraad
Puck
+
Als ambassadeur van de stichting Samen Sterk zonder Stigma wil Puck andere jongeren helpen die worstelen met psychische problemen
Sandra
+
Na de opleiding Howie the Harp te hebben gevolgd, werkt Sandra nu als ervaringsdeskundig medewerker bij Het Kiemuur.